Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přepravní vzdálenosti a ročního období na mortalitu indukovanou přepravou u vykrmovaného skotu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000841" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000841 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of travel distance and the season upon transport-induced mortality in fattened cattle.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Animal welfare during the transport of fattened cattle has a significant effect on the likelihood of mortality or poor meat quality. The number of animals that died during transport to a slaughterhouse or briefly after being delivered to a slaughterhousemay serve as an indicator of animal welfare during transport. The aim of this study was to determine the mortality in fattened cattle resulting from transport to a slaughterhouse, and to examine the effect of both travel distance and the season of the year on the mortality rate in fattened cattle during transport. The mortality rates in fattened cattle during transport to a slaughterhouse that were monitored in the Czech Republic in a period of 1997 - 2004 was 0.007% +/- 0.003%. However, it varied statistically significantly (p < 0.05, r = 0.90) with the travel distance to a slaughterhouse, ranging from 0.004% +/- 0.002% at a travel distance up to 50 km to 0.024 % +/- 0.027 % at a travel distance over 300 km. The season of the year als

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of travel distance and the season upon transport-induced mortality in fattened cattle.

  • Popis výsledku anglicky

    Animal welfare during the transport of fattened cattle has a significant effect on the likelihood of mortality or poor meat quality. The number of animals that died during transport to a slaughterhouse or briefly after being delivered to a slaughterhousemay serve as an indicator of animal welfare during transport. The aim of this study was to determine the mortality in fattened cattle resulting from transport to a slaughterhouse, and to examine the effect of both travel distance and the season of the year on the mortality rate in fattened cattle during transport. The mortality rates in fattened cattle during transport to a slaughterhouse that were monitored in the Czech Republic in a period of 1997 - 2004 was 0.007% +/- 0.003%. However, it varied statistically significantly (p < 0.05, r = 0.90) with the travel distance to a slaughterhouse, ranging from 0.004% +/- 0.002% at a travel distance up to 50 km to 0.024 % +/- 0.027 % at a travel distance over 300 km. The season of the year als

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    75

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    619-624

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus