Effect of the feed additive clinoptilolit in feed mixtures for layers on digestibility of basic nutritional substances
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002351" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002351 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
—
Název v původním jazyce
Učinak krmnog aditiva klinoptilolita u krmnim smjesama za nesilice na probavljivost osnovnih hranjivih tvari
Popis výsledku v původním jazyce
Cilj ovog eksperimenta bilo je utvrditi da li razne količine krmnog dodatka negativno utječu na sposobnost metaboliziranja osnovnih hranjivih tvari sadržanih u krmnim smjesama i na produktivnost kokoši. Eksperiment je trajao 4 tjedna. Tijekom ispitivanjapraćene su 3 skupine kokoši individualno smještenih u bilančne kaveze (kontrolna skupina kokoši K - 8 kokoši; pokusna skupina P1 - 8 kokoši dodatak klinoptilolita 2 %; pokusna skupina P2 - 8 kokoši dodatak klinoptilolita 4 % u krmnoj smjesi). U 3. i 4.tjednu eksperimenta, uvijek po 5 dana, izvršeno je bilanciranje metodom indikatora (1 % krom oksida u krmnoj smjesi).
Název v anglickém jazyce
Effect of the feed additive clinoptilolit in feed mixtures for layers on digestibility of basic nutritional substances
Popis výsledku anglicky
The objective of the experiment was to examine whether different feed rations of feed additive have negative influence on digestibility of basic nutritional substances from feed mixture and on hen performance. The experiment period lasted for 4 weeks. There were 3 groups of hens kept in individual balance cages (control group K - 8 hens; experimental group P1 - 8 hens, 2% clinoptilolite in ration; control group P2 - 8 hens, 4% clinoptilolite in ration). At weeks 3 and 4 of the experiment, chromic oxidebalance method was used for 5 days each week (1 % chromic oxide in feed mixture).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
book of abstracts of the 16th International Conference Krmiva 2009
ISBN
—
ISSN
1847-2370
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Krmiva
Místo vydání
Zagreb
Místo konání akce
Opatija
Datum konání akce
3. 6. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—