Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

DETERMINATION OF COLLAGEN IN POULTRY MEAT PRODUCTS BY THE MICROSCOPIC METHODS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002356" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002356 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    STANOVENIE KOLAGÉNU V HYDINOVÝCH VÝROBKOCH MIKROSKOPICKÝMI METÓDAMI

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mikroskopickým vyšetrením je možné posúdiť kvalitu a kvantitu použitých surovín v mäsových výrobkov. V našej práci sme porovnali stereologické metódy a obrazovú analýzu. Podľa našich výsledkov dosiahlo stereologické vyšetrenie značných rozdielov jak v rámci jednotlivých výrobkov tak aj v porovnaní s predpokladaným množstvom kolagénu. Obrazová analýza sa ukazuje ako presnejšia v oboch sledovaných parametroch.

  • Název v anglickém jazyce

    DETERMINATION OF COLLAGEN IN POULTRY MEAT PRODUCTS BY THE MICROSCOPIC METHODS

  • Popis výsledku anglicky

    By the microscopic examination it is possible to consider the quality and quantity of the raw materials used in meat products. In our work we have compared stereological method with the image analysis. According to our results the stereological examination has been significantly different both in the individual products and in comparison with supposed collagen content. Image analysis appears to be more exact in both of the monitored parameters.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.

  • ISBN

    978-80-7148-060-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    15. 5. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku