Modelování růstu a produkce stafylokokových enterotoxinů typu A, B, C v mléce a mléčných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002786" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002786 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Modelování růstu a produkce stafylokokových enterotoxinů typu A, B, C v mléce a mléčných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem studie bylo porovnání vlivu vnějších (teplota, doba inkubace) a vnitřních faktorů (pH, NaCl) na schopnost růstu S. aureus a produkci stafylokokových enterotoxinů (SEA, SEB, SEC). Vnitřní faktory odpovídaly prostředí čerstvých sýrů.
Název v anglickém jazyce
Growth modeling and production of staphylococcal enterotoxins A, B, C in milk and dairy products
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the influence of extrinsic factors (temperature, incubation time) and intrinsic factors (pH, NaCl) on growth ability of Staphylococcus aureus and production of staphylococcal enterotoxins (SEA, SEB, SEC). The intrinsic factors were defined close to those in fresh cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
ISBN
978-80-8077-186-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso, Slovenská republika
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—