Zastoupení methylesterů mastných kyselin v salámech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002933" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002933 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zastoupení methylesterů mastných kyselin v salámech
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zavedení metody plynové chromatografie pro stanovení methylesterů mastných kyselin v salámech a posouzení jejich zastoupení. Byla zavedena vhodná metoda, v nejvyšším množství (> 20 %) se vyskytovaly methylestery kyselin palmitové, olejové a stearové.
Název v anglickém jazyce
Profile of fatty acids methyl esters in sausages
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to establish the gas chromatography method for methyl esters of fatty acids determination in sausages and to review their profile. The suitable method was established. The highest content (> 20%) methylesters of palmitic, oleicand stearic were found.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—