Effects of temperature and water activity on the sorption heat of whey and yoghurt powder spray within the temperature range from 20 to 40 oC
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00003133" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00003133 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of temperature and water activity on the sorption heat of whey and yoghurt powder spray within the temperature range from 20 to 40 oC
Popis výsledku v původním jazyce
Moisture sorption isotherms of two milk powder products were determined using gravimetric method. The Henderson´s and Chung-Pfost´s models gave the best fit. The isosteric heat was calculated using corresponding model and Clausius-Clapeyron equation.
Název v anglickém jazyce
Effects of temperature and water activity on the sorption heat of whey and yoghurt powder spray within the temperature range from 20 to 40 oC
Popis výsledku anglicky
Moisture sorption isotherms of two milk powder products were determined using gravimetric method. The Henderson´s and Chung-Pfost´s models gave the best fit. The isosteric heat was calculated using corresponding model and Clausius-Clapeyron equation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Process Engineering
ISSN
0145-8876
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
16
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000282180000011
EID výsledku v databázi Scopus
—