Živná média pro stanovení a kultivaci plísní a kvasinek izolovaných z mléčných výrobků.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870235" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870235 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Živná média pro stanovení a kultivaci plísní a kvasinek izolovaných z mléčných výrobků.
Popis výsledku v původním jazyce
Vedle bakterií hrají důležitou roli v potravinách také plísně a kvasinky. Nově je ČSN ISO 21527-1,2 požadováno použití půd DRBC a DG18 pro stanovení počtu kvasinek a plísní nejen v mléčných výrobcích.
Název v anglickém jazyce
Nutrient media for estimation and cultivation of moulds and yeasts isolated from dairy products
Popis výsledku anglicky
Besides bacteria play an important role in food also fungi and yeasts. There is a new ISO 21527-1,2 required to use land DRBC and DG18 for the enumeration of yeasts and fungi, not only in dairy products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
127
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
10-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—