Sledování parametrů čerstvosti ryb určených k přípravě japonských specialit
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870335" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870335 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování parametrů čerstvosti ryb určených k přípravě japonských specialit
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem bylo analyzovat změny chemického složení čerstvé chlazené (resp. zmrazené) svaloviny čtyř druhů potravinově významných mořských ryb (mořan zlatý Sparus aurata, mořčák evropský Dicentrarchus labrax, makrela obecná Scomber scombrus, losos obecný Salmo salar). Uvedeny jsou výsledky laboratorního vyšetření vybraných parametrů čerstvosti (celkové těkavé dusíkaté baze, trimetylamin, číslo kyselosti, peroxidové číslo, obsah malondialdehydu).
Název v anglickém jazyce
Evaluation of fish freshness parameters designed to prepare Japanese specialties
Popis výsledku anglicky
The aim was to monitor the course of chemical changes (total volatile base nitrogen, trimethylamine, free fatty acids, peroxid value, malondialdehyde content) in fresh chilled muscle (resp. deep frozen) tissue of 4 consumer's marine fish (Sparus aurata,Dicentrarchus labrax, Scomber scombrus, Salmo salar). The results of own laboratory testing are listed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
33-34
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—