Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování parametrů čerstvosti ryb určených k přípravě japonských specialit

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870336" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870336 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování parametrů čerstvosti ryb určených k přípravě japonských specialit

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem bylo analyzovat změny chemického složení čerstvé chlazené (resp. zmrazené) svaloviny čtyř druhů potravinově významných mořských ryb (mořan zlatý Sparus aurata, mořčák evropský Dicentrarchus labrax, makrela obecná Scomber scombrus, losos obecný Salmo salar). Uvedeny jsou výsledky laboratorního vyšetření vybraných parametrů čerstvosti (celkové těkavé dusíkaté baze, trimetylamin, číslo kyselosti, peroxidové číslo, obsah malondialdehydu).

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of fish freshness parameters designed to prepare Japanese specialites

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to monitor the course of chemical changes (total volatile base nitrogen, trimethylamine, free fatty acids, peroxid value, malondialdehyde content) in fresh chilled muscle (resp. deep frozen) tissue of 4 consumer's marine fish (Sparus aurata,Dicentrarchus labrax, Scomber scombrus, Salmo salar). The results of own laboratory testing are listed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    72-75

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    12. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku