Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pyramida kvality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871129" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871129 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pyramida kvality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalitu lze definovat jako míru splnění požadavků souborem inherentních charakteristik. V potravinářství se při hodnocení kvality produktů rozlišuje několik úrovní těchto charakteristik, které lze schematicky znázornit v podobě tzv. pyramidy kvality. V praxi je nutné uplatnit prostředky k zajištění požadované kvality, mezi které patří předpoklady (rámce), procesy a nástroje zajištění kvality. V minulosti se o rozvoj řízení kvality zasloužilo několik osobností (Deming, Juran, Feigenbaum, Ishikawa). Jakosti (kvalitě) produktů je třeba věnovat dostatek energie a prostředků ve formě prevence a kontroly. Základem je stanovení standardu kvality vyráběného produktu (výrobek nebo služba) a následná kontrola, zda nedochází k odchylkám. Cílem musí být minimálnívariabilita nastavených procesů a definovaných parametrů.

  • Název v anglickém jazyce

    Pyramid of the quality

  • Popis výsledku anglicky

    The word quality can be defined as degree to which a set of inherent characteristics fulfills requirements. In the food industry several levels of characteristics can be established in the quality assessment process. Those characteristics can be represented in the form of the pyramid of quality. In practice, it is necessary to apply some tools to ensure the quality required, which include frame, processes and tools for quality assurance. Some leaders have been connected with the quality management (Deming, Juran, Feigenbaum, Isikawa). Enough energy and resources should be given to the product quality to prevent and control it. Description of the product quality standards and the inspection of deviations are the base of the quality management.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    6-10

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus