Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

"S" jako sušení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871130" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871130 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso.cz/index.php/2012/01/20/s-jako-suseni/" target="_blank" >http://www.maso.cz/index.php/2012/01/20/s-jako-suseni/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    "S" jako sušení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivémasné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletídošlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů.

  • Název v anglickém jazyce

    The drying process in manufacturing of dry meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The drying process is applied for the manufacturing of dry-cured meat products. The aim of drying is removing of free water in product and thus to minimize the growth of harmful microorganisms. Nowadays the drying process is realised in chambers under controlled microclimatic conditions (temperature, relativ humidity, air velocity). Generally, obtaining an even climate within the room and making sure that relative humidity and air speed are the same in all its corners is the desire of all producers of the equipment. This is a reason that various systems of air circulation in chambers have been developed. In the last years a new revolutionary system of drying of sausage slices (a Quick-Dry-Slice process) has been developed in Spain.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    21-27

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus