Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871137" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871137 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Product requirements form very important part of the quality management. These requirements are basis for the product specification that contains the formula and description of the product characteristics. The compliance with the process parameters and requirements on the final products can be detected by control methods (input, semi-processing, output). Total 20 samples of dry fermented sausages Poličan (4 processors for 5 samples) were analysed (chemical, histochemical, sensory analysis). The resultswere evaluated with legislative requirements. Assessment of meat content was carried out according to QUID-calculation method. The results were compared with the labelling.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    20-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus