Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Weissella viridescens jako původce senzorických změn salámu Vysočina - případová studie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872941" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872941 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Weissella viridescens jako původce senzorických změn salámu Vysočina - případová studie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce byla zaměřena na výskyt Weissella viridescens v trvanlivých tepelně opracovaných salámech od několika výrobců a přežívání této bakterie v celém procesu výroby těchto produktů. W. viridescens byla detekována v salámech i po tepelném ošetření a v průběhu zrání se tato bakterie dokázala pomnožit až na 7 - 8 log KTJ.g-1 (KTJ = kolonie tvořící jednotky). Avšak výskyt měl nepravidelný charakter a ne vždy počet bakterií 7 log KTJ.g-1 způsobil senzorické odchylky.

  • Název v anglickém jazyce

    Weissella viridescens as a spoilage agent of Vysočina sausage - a case study

  • Popis výsledku anglicky

    The study was focused on the occurrence and survival of Weissella viridescens in hot smoked dry sausages from several Czech processors. W. viridescens was detected in sausages also after heat treatment and the strains were able to multiply on the level of 7 - 8 log10 cfu.g-1 within the ripening. The presence of W. viridescens in sausages was irregular and not always the level of 7 log10 cfu.g-1 led to bacterial spoilage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    39-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus