VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873023" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873023 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.
Název v anglickém jazyce
VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food
Popis výsledku anglicky
Sensory analysis is a relatively new scientific discipline that's constantly developing, following the progress in the other fields of science and modern technologies. With this progress laboratories for sensory analysis get equipped with computer technology and specialized software is under development for data collection, analysis and interpretation of results. Application of these technologies facilitates and quickens up the necessary work and can bring economical benefits, too. Thanks to the Education for Competitiveness Operational Programme, the sensory testing area of the specialized laboratory at the Department of Meat Hygiene and Technology VFU Brno was equipped with computers. Our researchers also participate substantially at VFU VETSENSE software development, which represents a unique product in the domain of applied sensory analysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
32-34
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—