Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873023" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.

  • Název v anglickém jazyce

    VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory analysis is a relatively new scientific discipline that's constantly developing, following the progress in the other fields of science and modern technologies. With this progress laboratories for sensory analysis get equipped with computer technology and specialized software is under development for data collection, analysis and interpretation of results. Application of these technologies facilitates and quickens up the necessary work and can bring economical benefits, too. Thanks to the Education for Competitiveness Operational Programme, the sensory testing area of the specialized laboratory at the Department of Meat Hygiene and Technology VFU Brno was equipped with computers. Our researchers also participate substantially at VFU VETSENSE software development, which represents a unique product in the domain of applied sensory analysis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    32-34

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus