Metody izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873029" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873029 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metody izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo hodnocení a porovnání účinnosti izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže. K tomuto účelu bylo použito 9 komerčních izolačních kitů, izolace varem a fenol-chloroformová izolace. Vhodnost vybraných izolačních postupů byla hodnocena pomocí měření koncentrace DNA a poměrů absorbancí, vizualizací izolátu na agarózovém gelu a PCR. Výsledky hodnocení sledovaných parametrů ukázaly jako nejefektivnější kity pro požadavky řešitelského pracoviště Power Food Microbial DNA Isolation Kit a PowerBiofilm DNA Isolation Kit (MO Bio, USA). Cílem této studie bylo posouzení vybraných metod pro izolaci bakteriální DNA s důrazem na typ vzorku.
Název v anglickém jazyce
Methods for extraction of bacterial DNA from faeces of poultry
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate and compare the efficiency of isolation of bacterial DNA from poultry faeces. For this purpose we used 9 commercial isolation kits, isolation boiling and phenol-chloroform isolation. Suitability selected isolation techniques was evaluated by measuring the DNA concentration and absorbance ratio, isolate visualization on an agarose gel and PCR. The results of the evaluation of monitored parameters proved to be the most effective kits Power Food Microbial DNA IsolationKit and PowerBiofilm DNA Isolation Kit (MO Bio, USA) requirements for research work. The aim of this study was to evaluate the selected methods for the isolation of bacterial DNA with emphasis on the type of sample.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
ISBN
978-80-7305-729-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
94-96
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—