Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Glass transition tests for skimmed milk powder on DSC and DTA devices

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873040" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Glass transition tests for skimmed milk powder on DSC and DTA devices

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spray dried products, such as milk powders exist in an amorphous nonequilibrium state. Amorphous materials have a glass transition temperature (Tg) below which they are in a 'glassy' state. Above this temperature they exist as liquid-like 'rubbers'. Above Tg various properties of the materials are changed. Stickiness is one of example this changes. Procedures based on thermal analysis, differential scanning calorimetry (DSC) and differential thermal analysis (DTA) were examined to determine the Tg for skimmed milk powder. Thermal analysis methods consist of heating measurement. DSC detects the typical change of specific heat at Tg. DTA is based on difference between studied sample and reference.

  • Název v anglickém jazyce

    Glass transition tests for skimmed milk powder on DSC and DTA devices

  • Popis výsledku anglicky

    Spray dried products, such as milk powders exist in an amorphous nonequilibrium state. Amorphous materials have a glass transition temperature (Tg) below which they are in a 'glassy' state. Above this temperature they exist as liquid-like 'rubbers'. Above Tg various properties of the materials are changed. Stickiness is one of example this changes. Procedures based on thermal analysis, differential scanning calorimetry (DSC) and differential thermal analysis (DTA) were examined to determine the Tg for skimmed milk powder. Thermal analysis methods consist of heating measurement. DSC detects the typical change of specific heat at Tg. DTA is based on difference between studied sample and reference.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-670-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    16-18

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku