Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

MIKROSTRUKTURA MASNÝCH VÝROBKŮ : Tepelně opracované (vařené) masné výrobky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873889" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873889 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    MIKROSTRUKTURA MASNÝCH VÝROBKŮ : Tepelně opracované (vařené) masné výrobky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mikrostruktura masných výrobků je výsledkem řady výrobních operací, kterými se dosahuje potřebných vlastností, zejména charakteristické struktury, mozaiky jednotlivých součástí ale také barvy, chuti, údržnosti nebo dalších senzorických či fyzikálních vlastností. Většina masných výrobků je tvořena složitými disperzními mnohokomponentními systémy, ve kterých se setkáváme se změnami makro-, mikro- ale i ultrastruktury všech jejich součástí. Znalosti struktury součástí masných výrobků a také změn, ke kterýmdochází při zpracování, jsou zprostředkovány mikroskopickým vyšetřením. Znalosti mikrostruktury tedy pomohou posoudit účinky technologických postupů a podílet se na návrhu změn v technologii či surovinové skladbě výrobku. Změny mikrostruktury masných výrobků jsou dány zejména termickým a mechanickým opracováním, a proto lépe korespondují s jejich tradičním dělením do skupin: drobné masné výrobky (různé párky, špekáčky, apod.), měkké salámy (šunkový salám, gothajský salám, apod.), různé

  • Název v anglickém jazyce

    Microstructure of meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Article describes microstructure of heated meat products. Primary ham, cooked sausages and specialties: tlačenka, jaternice, jelítka, paté.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    46-47

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus