MIKROSTRUKTURA MASNÝCH VÝROBKŮ : Tepelně opracované (vařené) masné výrobky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873889" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873889 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
MIKROSTRUKTURA MASNÝCH VÝROBKŮ : Tepelně opracované (vařené) masné výrobky
Popis výsledku v původním jazyce
Mikrostruktura masných výrobků je výsledkem řady výrobních operací, kterými se dosahuje potřebných vlastností, zejména charakteristické struktury, mozaiky jednotlivých součástí ale také barvy, chuti, údržnosti nebo dalších senzorických či fyzikálních vlastností. Většina masných výrobků je tvořena složitými disperzními mnohokomponentními systémy, ve kterých se setkáváme se změnami makro-, mikro- ale i ultrastruktury všech jejich součástí. Znalosti struktury součástí masných výrobků a také změn, ke kterýmdochází při zpracování, jsou zprostředkovány mikroskopickým vyšetřením. Znalosti mikrostruktury tedy pomohou posoudit účinky technologických postupů a podílet se na návrhu změn v technologii či surovinové skladbě výrobku. Změny mikrostruktury masných výrobků jsou dány zejména termickým a mechanickým opracováním, a proto lépe korespondují s jejich tradičním dělením do skupin: drobné masné výrobky (různé párky, špekáčky, apod.), měkké salámy (šunkový salám, gothajský salám, apod.), různé
Název v anglickém jazyce
Microstructure of meat products
Popis výsledku anglicky
Article describes microstructure of heated meat products. Primary ham, cooked sausages and specialties: tlačenka, jaternice, jelítka, paté.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
46-47
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—