Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Voltametrické stanovení akrylamidu v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874261" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874261 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Voltametrické stanovení akrylamidu v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro detekci akrylamidu v potravinách byla použita nová voltametrická metoda. Byla zjištěna tvorba komplexu Ni2+ s akrylamidem, jež je vhodný pro elektrochemické stanovení akrylamidu. Voltametrické měření bylo provedeno polarograficky, v tříelektrodovém zapojení, s pracovní visící rtuťovou kapkovou elektrodou. Výška píku byla funkcí koncentrace akrylamidu a času depozice. Byla optimalizována metoda přípravy vzorku. Přesnost a správnost metody byla ověřena pomocí standardních referenčních materiálů. Výskyt množství akrylamidu byl analyzován v různých druzích potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Voltametric Determination of Acrylamide in Food

  • Popis výsledku anglicky

    The new voltammetric procedure has been used for determination of acrylamide in food. It was found that the complex of acrylamide and Ni2+ was suitable for electrochemical determination of acrylamide. Voltammetric measurements were done on polarographic equipment in three-electrode configuration with hanging mercury drop electrode as the working electrode. Peak heights were a function of acrylamide concentrations and deposition time. Sample preparation procedure was optimized. The accuracy of the method was verified by use of standard reference materials. Contents of acrylamide were analysed in different brands of foodstuff.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek mezinárodní odborné konference XXXVI. Moderní Elektrochemické Metody

  • ISBN

    978-80-905221-4-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    277-281

  • Název nakladatele

    Srsenová Lenka-Best servis Ústí nad Labem

  • Místo vydání

    Ústí nad Labem

  • Místo konání akce

    Ústí nad Labem

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku