Stanovení základních chemických parametrů zvěřiny prasat divokých
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874413" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874413 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16810/16:43874413
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení základních chemických parametrů zvěřiny prasat divokých
Popis výsledku v původním jazyce
Chemické složení ovlivňuje kvalitu zvěřiny i její energetickou hodnotu. Cílem studie bylo stanovit základní chemické parametry (sušina, popel, bílkoviny a tuk) u vzorků svaloviny plece, srdce, jazyka a jater prasat divokých prasat a zjistit, zda jsou tyto parametry ovlivňovány intravitálními vlivy (věk, pohlaví, hmotnost). Prvotní zjištěné výsledky ukazují značnou variabilitu v hodnocených jakostních parametrech a vliv intravitálních faktorů na složení zvěřiny získávané v různých honitbách v ČR.
Název v anglickém jazyce
Determination of basic chemical parameters of wild boar meat
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the basic chemical parameters (dry matter, ash, protein and fat) in muscle samples shoulders, heart, tongue and liver, wild boars and pigs.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Konference interní grantové agentury Sborník
ISBN
978-80-7305-783-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
144-147
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 12. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—