Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika kvality dušených šunek - výskyt zón se změněnou strukturou masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874460" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874460 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika kvality dušených šunek - výskyt zón se změněnou strukturou masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V dušených šunkách se v posledních letech setkáváme s vadami textury, které se projevují na první pohled pozorovatelnou rozrušenou strukturou svaloviny. Jejich výskyt je v jednotlivých zemích Evropy variabilní a poměrně vysoký. Studie prováděna v ČR v roce 2013/2014 detekovala odlišné nestandardní zóny v analyzovaných dušených šunkách v rozpětí od 15,09 % do 27,44 %. Příčina vzniku zón se změněno strukturou masa je pravděpodobně způsobena jakostí použitého masa, ale patrně v kombinaci s dalšími technologickými faktory.

  • Název v anglickém jazyce

    Destructured zones in cooked hams - a review

  • Popis výsledku anglicky

    Recently in the cooked hams we meet with defects in the texture that appear at first sight observable disturbed muscle structure. These defects have been described as destructured zones. Their occurrence is various and relatively high in different countries of Europe. A study conducted in the Czech Republic in 2013/2014 detect substandard different zones analyzed stews šunkách ranging from 15.09% to 27.44%. The cause of destructured zones is probably qualitative deviation of the meat, especially use of PSE.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    28-31

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus