Nutritional value and production of green mass by three varieties of white lupine
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875849" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875849 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutritional value and production of green mass by three varieties of white lupine
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the study was to compare the production ability and nutritional value of three varieties of white lupine (Amiga, Dieta and Zulika), grown at Nový Jičín university farm of the Veterinary and Pharmaceutical University Brno. Each variety was grown on an area about 10 ha, under identical soil and climate conditions. Sampling of green mass was carried out random selection of 10 samples from the area of 1 m2 of each variety. Sampling, were made at the age of 15 weeks of crops when the crops were at the stage of fully developed green pods. Compared production per hectare, of individual varieties tested lupine white grown in the identical soil and climatic conditions, we concluded that the highest production potential in the age of 15 weeks showed a variety Zulika, in comparison with the variety Dieta and Amiga. From a nutritional point of view, the variety Zulika can be assess very positive, because it contained the green mass most of crude protein.
Název v anglickém jazyce
Nutritional value and production of green mass by three varieties of white lupine
Popis výsledku anglicky
The objective of the study was to compare the production ability and nutritional value of three varieties of white lupine (Amiga, Dieta and Zulika), grown at Nový Jičín university farm of the Veterinary and Pharmaceutical University Brno. Each variety was grown on an area about 10 ha, under identical soil and climate conditions. Sampling of green mass was carried out random selection of 10 samples from the area of 1 m2 of each variety. Sampling, were made at the age of 15 weeks of crops when the crops were at the stage of fully developed green pods. Compared production per hectare, of individual varieties tested lupine white grown in the identical soil and climatic conditions, we concluded that the highest production potential in the age of 15 weeks showed a variety Zulika, in comparison with the variety Dieta and Amiga. From a nutritional point of view, the variety Zulika can be assess very positive, because it contained the green mass most of crude protein.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: Optimalizace proteinové výživy monogastrických zvířat na bázi odrůd semen lupiny bílé (Lupinus albus)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2017 - International Animal Nutrition PhD Conference
ISBN
978-80-7394-642-5
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
101-106
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
13. 9. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—