Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional value and production of green mass by three varieties of white lupine

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875849" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875849 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional value and production of green mass by three varieties of white lupine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to compare the production ability and nutritional value of three varieties of white lupine (Amiga, Dieta and Zulika), grown at Nový Jičín university farm of the Veterinary and Pharmaceutical University Brno. Each variety was grown on an area about 10 ha, under identical soil and climate conditions. Sampling of green mass was carried out random selection of 10 samples from the area of 1 m2 of each variety. Sampling, were made at the age of 15 weeks of crops when the crops were at the stage of fully developed green pods. Compared production per hectare, of individual varieties tested lupine white grown in the identical soil and climatic conditions, we concluded that the highest production potential in the age of 15 weeks showed a variety Zulika, in comparison with the variety Dieta and Amiga. From a nutritional point of view, the variety Zulika can be assess very positive, because it contained the green mass most of crude protein.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional value and production of green mass by three varieties of white lupine

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to compare the production ability and nutritional value of three varieties of white lupine (Amiga, Dieta and Zulika), grown at Nový Jičín university farm of the Veterinary and Pharmaceutical University Brno. Each variety was grown on an area about 10 ha, under identical soil and climate conditions. Sampling of green mass was carried out random selection of 10 samples from the area of 1 m2 of each variety. Sampling, were made at the age of 15 weeks of crops when the crops were at the stage of fully developed green pods. Compared production per hectare, of individual varieties tested lupine white grown in the identical soil and climatic conditions, we concluded that the highest production potential in the age of 15 weeks showed a variety Zulika, in comparison with the variety Dieta and Amiga. From a nutritional point of view, the variety Zulika can be assess very positive, because it contained the green mass most of crude protein.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: Optimalizace proteinové výživy monogastrických zvířat na bázi odrůd semen lupiny bílé (Lupinus albus)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2017 - International Animal Nutrition PhD Conference

  • ISBN

    978-80-7394-642-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    101-106

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    13. 9. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku