Vodní toxikologie pro rybáře
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43878323" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43878323 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vodní toxikologie pro rybáře
Popis výsledku v původním jazyce
Toto druhé aktualizované vydání knihy, napsané sedmnácti autory ze dvou českých institucí, shrnuje poznatky o osudu cizorodých látek ve vodním prostředí a jejich vlivu na vodní ekosystém, testech toxicity na vodních organismech, vyšetřování havarijních úhynů ryb a toxinech vodních organizmů. Kniha obsahuje následujících 10 kapitol: Úvod, Vodní toxikologie a její historie; Znečištění vodního prostředí, Obecná toxikologie vodních živočichů; Hodnocení toxicity látek pro organizmy vodního prostředí; Havarijní stavy na povrchových vodách, havarijní úhyny ryb a jejich vyšetřování; Faktory a látky způsobující akutní otravy vodních organizmů; Látky vyskytující se ve vodním prostředí ve stopových (nízkých) koncentracích - vliv na vodní organizmy a hygienickou kvalitu rybího masa; Přírodní toxiny; Monitoring zatížení vodního prostředí. Odborný text je doplněn rozsáhlou fotodokumentací.
Název v anglickém jazyce
Auatic Toxicology for Fishermen
Popis výsledku anglicky
This second updated edition of the book, by seventeen authors from two Czech institutions, summarizes the knowledge about pollutants in the aquatic environment and their effect on aquatic organisms, toxicity test on aquatic organisms, investigation fish kill poisons and natural toxin. The book contains the following ten chapters: Introduction; Aquatic Toxicology and its history; Contamination of the water environmental; Basic toxicology of aquatic animals; Evaluation toxicity of substances to the aquatic organisms; Accident in surface waters, Fish poisoning and their examination; Factors and pollutants causing the acute poisoning of aquatic organisms; Substances which occur in the aquatic environment in low concentrations - effects on aquatic organisms and hygienic quality of fish meat; Natural toxins; Monitoring of aquatic environment. Book is supplemented by many photographs.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
40103 - Fishery
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7514-069-2
Počet stran knihy
658
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod
Místo vydání
Vodňany
Kód UT WoS knihy
—