Úřední kontroly čerstvého masa - legislativní změny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877413" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877413 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Úřední kontroly čerstvého masa - legislativní změny
Popis výsledku v původním jazyce
Od 14. prosince vstoupí v účinnost nové nařízení EU o provádění úředních kontrol. Toto nařízení má za úkol sjednotit celkově kontroly nad zemědělsko-potravinářskou oblastí. S tímto nařízením č. 2017/625 vstupuje v účinnost i mnoho prováděcích nařízení, která ruší dnes platné předpisy. Jedním z prováděcích nařízení je nařízení číslo 2019/627, které upravuje podmínky úředních kontrol nad produkty živočišného původu určených k lidské spotřebě a které ruší nařízení 854/2004. Tento příspěvek je zaměřen na kontrolu čerstvého masa a na změny v postupech úředních kontrol, prováděných orgány státní veterinární správy.
Název v anglickém jazyce
Official controls on fresh meat - legislative chenges
Popis výsledku anglicky
The new regulation No 2017/625 of EP and council on official controls and other official activities shall apply from 14 December 2019. Many Commission implementing regulation shall apply too with this regulation and many regulations EC are repeals. The Commission implementing regulation No 2019/627 laying down uniform practical arrangements for the performance of official controls on products of animal origin intended for human consumption. This regulation is repeal the regulation No 854/2004. In the framework of this regulation, the issue of inspection of animals in slaughterhouses is also newly regulated. This article focuses on the control of the fresh meat and the changes in procedures of state veterinary authorities. The changes in procedure the post-morten inspection mainly in bovine, sheep and goats and farmed game.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-828-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
118-121
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
16. 10. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—