nfluence of production technology on the sensory quality of smoked and non-smoked parenica cheese made from cow's pasteurized milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877833" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877833 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.mpsr.sk/download.php?fID=18359" target="_blank" >http://www.mpsr.sk/download.php?fID=18359</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Vplyv technológie výroby na senzorickú kvalitu neúdenej a údenej parenice vyrobenej z kravského pasterizovaného mlieka
Popis výsledku v původním jazyce
Modernizácia a automatizácia technologického procesu výroby tradičných potravín, prináša do oblasti potravinárstva hlavne ekonomické výhody pre producentov s cieľom zníženia nákladov. Z dosiahnutých výsledkov tejto práce vyplýva, že existuje rozdiel v senzorickej kvalite pareníc vyrobených tradičným a automatizovaným spôsobom výroby. Senzorický panel ohodnotil výšim bodovým hodnotením vzorky neúdených a údených pareníc, ktoré boli vyrobené tradičným ručným spôsobom výroby. Avšak, príčina tohto vplyvu spôsobu výroby si vyžaduje ďalšie analýzy, hlavne mikrobiologických a fyzikálno-chemických parametrov, ktoré môžu objasniť tieto zistenia
Název v anglickém jazyce
nfluence of production technology on the sensory quality of smoked and non-smoked parenica cheese made from cow's pasteurized milk
Popis výsledku anglicky
The results of this work show that there is a difference in sensory quality of parenica cheese made by traditional and automated method of production.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník príspevkov z XII. vedeckej konferencie MLADÍ VEDCI ? BEZPEČNOSŤ POTRAVINOVÉHO REŤAZCA
ISBN
978-80-89738-19-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
182-186
Název nakladatele
Ministerstvo podohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Bratislava
Datum konání akce
21. 11. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—