Trendy v úrovni zdraví králíků, drůbeže a pštrosů porážených na jatkách v období let 2010 až 2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879499" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879499 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vetweb.cz/trendy-v-urovni-zdravi-kraliku-drubeze-a-pstrosu-porazenych-na-jatkach-v-obdobi-let-2010-az-2019/" target="_blank" >https://vetweb.cz/trendy-v-urovni-zdravi-kraliku-drubeze-a-pstrosu-porazenych-na-jatkach-v-obdobi-let-2010-az-2019/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Trendy v úrovni zdraví králíků, drůbeže a pštrosů porážených na jatkách v období let 2010 až 2019
Popis výsledku v původním jazyce
Úroveň zdraví králíků, drůbeže a pštrosů porážených na jatkách byla hodnocena na základě výsledků veterinární prohlídky, byly sledovány změny trendů ve vývoji zdraví za období 10 let roků 2010 až 2019 u zvířat pocházejících z chovů v České republice a porážených na jatkách v České republice. Z výsledků vyplývá, že došlo ke zlepšení úrovně zdraví porážených zvířat u nosnic (trend prokázán jako dlouhodobě trvalý), brojlerů (trend prokázán jako dlouhodobě trvalý) a hus (trend neprokázán jako dlouhodobě trvalý). U kachen a pštrosů ke změně v průběhu sledovaného období nedošlo. K zhoršení úrovně zdraví došlo u porážených králíků (trend prokázán jako dlouhodobě trvalý) a krůt (trend prokázán jako dlouhodobě trvalý).
Název v anglickém jazyce
Trends in health of rabbits, poultry and ostriches slaughtered in slaughterhouses in the period from 2010 to 2019
Popis výsledku anglicky
The level of health of rabbits, poultry and ostriches slaughtered in slaughterhouses was assessed on the basis of veterinary inspection results; changes in health trends over the 10-year period from 2010 to 2019 were observed in animals originating from Czech farms and slaughtered in slaughterhouses in the Czech Republic. The results show that there was an improvement in the level of health of slaughtered animals in laying hens (trend proven to be long-lasting), broilers (trend shown to be long-lasting) and geese (trend not proven to be long-lasting). There was no change in ducks and ostriches during the observed period. The level of health deteriorated in slaughtered rabbits (a trend shown to be long-lasting) and turkeys (a trend shown to be long-lasting).
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Svazek periodika
71
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
646-650
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—