Novela zákona o potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879630" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879630 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny/Sborn%C3%ADk%20-%20Hygiena%20a%20technologie%20potravin%20-%20L.%20Lenfeldovy%20a%20H%C3%B6klovy%20dny.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny/Sborn%C3%ADk%20-%20Hygiena%20a%20technologie%20potravin%20-%20L.%20Lenfeldovy%20a%20H%C3%B6klovy%20dny.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Novela zákona o potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Poslední novela zákona o potravinách nabyla účinnosti 12. května 2021. Některá ustanovení této novely začnou platit od 1. října 2021 popřípadě od 1. ledna 2022. Novela přináší řadu změn, jde o implementaci evropského nařízení o úředních kontrolách, o často diskutovanou problematiku dvojí kvality potravin, úpravu některých povinností provozovatele potravinářského podniku, pravidel pro vyřazování potravin, pro označení "Česká potravina" a dalších.
Název v anglickém jazyce
Amendment to the Food Act
Popis výsledku anglicky
The last amendment to the Food Act entered into force on 12 May 2021. Some provisions of this amendment will come into force on 1 October 2021 or 1 January 2022. The amendment introduces a number of changes, including the implementation of the European regulation on official controls, regulation of certain obligations of the food business operator, rules for food disposal, for the designation "Czech food" and others.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin L. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-859-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
174-177
Název nakladatele
Veterinární univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
13. 10. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—