Nutriční řešení pro zmírnění tepelného stresu u dojeného skotu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880168" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880168 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=4" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=4</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční řešení pro zmírnění tepelného stresu u dojeného skotu
Popis výsledku v původním jazyce
Moderní dojnice mají zvýšenou vnitřní tepelnou zátěž způsobenou vysokou produkcí mléka. Intenzivní selekce pro vysokou dojivost způsobila, že jsou méně odolné vůči měnícím se klimatickým podmínkám. Zvíře aktivuje různé fyziologické, endokrinní a behaviorální mechanismy, aby se vyrovnalo s tepelným stresem. Hypertermie způsobená prostředím u dojnic vede k významným ztrátám produkce. Znatelné důsledky tepelného stresu (TS) jsou snížený příjem krmiva a různé změny metabolismu, které končí ztrátou produkce a zdraví.
Název v anglickém jazyce
Nutritional solutions to alleviate heat stress in dairy cattle
Popis výsledku anglicky
Modern dairy cows have increased internal heat stress due to high milk production. Intensive selection for high milk yield has made them less resistant to changing climatic conditions. The animal activates various physiological, endocrine and behavioural mechanisms to cope with heat stress. Environmentally induced hyperthermia in dairy cows leads to significant production losses. The known consequences of heat stress (HS) are reduced feed intake and various metabolic changes resulting in loss of production and health.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
20-22
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—