Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční řešení pro zmírnění tepelného stresu u dojeného skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880168" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880168 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=4" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční řešení pro zmírnění tepelného stresu u dojeného skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Moderní dojnice mají zvýšenou vnitřní tepelnou zátěž způsobenou vysokou produkcí mléka. Intenzivní selekce pro vysokou dojivost způsobila, že jsou méně odolné vůči měnícím se klimatickým podmínkám. Zvíře aktivuje různé fyziologické, endokrinní a behaviorální mechanismy, aby se vyrovnalo s tepelným stresem. Hypertermie způsobená prostředím u dojnic vede k významným ztrátám produkce. Znatelné důsledky tepelného stresu (TS) jsou snížený příjem krmiva a různé změny metabolismu, které končí ztrátou produkce a zdraví.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional solutions to alleviate heat stress in dairy cattle

  • Popis výsledku anglicky

    Modern dairy cows have increased internal heat stress due to high milk production. Intensive selection for high milk yield has made them less resistant to changing climatic conditions. The animal activates various physiological, endocrine and behavioural mechanisms to cope with heat stress. Environmentally induced hyperthermia in dairy cows leads to significant production losses. The known consequences of heat stress (HS) are reduced feed intake and various metabolic changes resulting in loss of production and health.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    20-22

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus