Glycemic index of breads made with edible insect
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880239" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880239 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Glycemic index of breads made with edible insect
Popis výsledku v původním jazyce
This study deals with the use of crickets in bakery products and their effect on the glycemic index. For this purpose 3 samples containing crickets at a concentration of 2%,5%, 10% and one control bread without insects were prepared. The results of the glycemic index were determined by the reaction of GOPOD reagent and glucose obtained by hydrolysis of starches from the sample. Has been found that the addition of cricket canreduce glycemic index.
Název v anglickém jazyce
Glycemic index of breads made with edible insect
Popis výsledku anglicky
This study deals with the use of crickets in bakery products and their effect on the glycemic index. For this purpose 3 samples containing crickets at a concentration of 2%,5%, 10% and one control bread without insects were prepared. The results of the glycemic index were determined by the reaction of GOPOD reagent and glucose obtained by hydrolysis of starches from the sample. Has been found that the addition of cricket canreduce glycemic index.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-869-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
14-17
Název nakladatele
Veterinární univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 6. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—