Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Glycemic index of breads made with edible insect

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880239" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880239 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Glycemic index of breads made with edible insect

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study deals with the use of crickets in bakery products and their effect on the glycemic index. For this purpose 3 samples containing crickets at a concentration of 2%,5%, 10% and one control bread without insects were prepared. The results of the glycemic index were determined by the reaction of GOPOD reagent and glucose obtained by hydrolysis of starches from the sample. Has been found that the addition of cricket canreduce glycemic index.

  • Název v anglickém jazyce

    Glycemic index of breads made with edible insect

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with the use of crickets in bakery products and their effect on the glycemic index. For this purpose 3 samples containing crickets at a concentration of 2%,5%, 10% and one control bread without insects were prepared. The results of the glycemic index were determined by the reaction of GOPOD reagent and glucose obtained by hydrolysis of starches from the sample. Has been found that the addition of cricket canreduce glycemic index.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-869-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    14-17

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 6. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku