Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barevná stabilita biologicky rozložitelných obalů s přídavkem pylu z černého bezu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880637" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880637 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.slpk.sk/eldo/2023/dl/9788082660282/9788082660282.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2023/dl/9788082660282/9788082660282.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/2023.sqf23-psp" target="_blank" >10.15414/2023.sqf23-psp</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Barevná stabilita biologicky rozložitelných obalů s přídavkem pylu z černého bezu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo sledovat změny vybraných barevných charakteristik chitosanových obalů připravených s přídavky bezového pylu (0.075 g; 0.15 g a 0.3 g). Z výsledků měření metodu analýzy obrazu vyplývá, že díky pylu dochází k nejvýraznějším změnám u indexu žlutosti (Y) a to v návaznosti na množství přidaného pylu. Hodnoty Y byly 13,46±2,68 pro kontrolu, 76,46±2,32 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na začátku měření a 20,52±2,81 pro kontrolu, 144,26±4,16 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na konci měření (p &lt; 0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    Color stability of biodegradable packaging with added elderberry pollen

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate color characteristics changes of chitosan packaging prepared with the addition of elderberry pollen (0.075 g, 0.15 g and 0.3 g) during the four mounts storage. The image analysis results show that pollen causes the most marked changes in the yellowness index (Y) in the context of the amount of pollen addition. The Y values were 13.46±2.68 for the control, 76.46±2.32 for the sample with the addition of 0.3 g of pollen at the beginning of measurement and 20.52±2.81 for the control, 144.26±4.16 for the sample with the addition of 0,3 g of pollen at the end of the measurement (p &lt; 0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-8266-028-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    78-84

  • Název nakladatele

    Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    29. 3. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku