Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v nařízení vztahující se ke kontaminujícím látkám

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880840" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880840 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/03/2200.pdf" target="_blank" >https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/03/2200.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny v nařízení vztahující se ke kontaminujícím látkám

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento příspěvek shrnuje podstatné novelizace nařízení (ES) č. 1881/2006, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách. Toto nařízení prošlo rozsáhlými změny, kdy byly zpřísněny nebo sníženy maximální limity, přidány další kontaminující látky a stanoveny jejich maximální limity. Za sedmnáct let od platnosti prošlo nařízení celkem 45 novelizacemi a bylo ustanoveno dalších devět kontaminujících látek a jejich maximální limity. Mezi nové kontaminující látky patří např. kyselina kyanovodíková či ekvivalenty delta-9- tetrahydrokanabinolu. Z pohledu provozovatelů potravinářských podniků je sledování novinek v této oblasti zásadní.

  • Název v anglickém jazyce

    Amendments to regulation relating to the contaminants

  • Popis výsledku anglicky

    This paper summarises substantial amendments to Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs. This Regulation has undergone extensive changes, with maximum levels being tightened or lowered, additional contaminants added and maximum levels set. In the seventeen years since its validity, the regulation has undergone a total of 45 amendments and 9 additional contaminants and their maximum levels have been established. New contaminants include, for example. hydrocyanic acid or delta-9-tetrahydrocannabinol equivalents. From the point of view of food business operators, monitoring news in this area is crucial.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2023

  • ISBN

    978-80-7509-917-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    419-426

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 2. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku