Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of tannin type on in vitro gas production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881264" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881264 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/06/2900.pdf" target="_blank" >https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/06/2900.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/978-80-7509-994-5" target="_blank" >10.11118/978-80-7509-994-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of tannin type on in vitro gas production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the effect of different types of tannins on total gas production using in vitro methods using ANKOM Gas Production System. For our study we used 6 products containing tannins commonly available on the market, representing both groups of tannins in the same concentration. Hydrolyzable tannins were presented by the products: FermiTan Harvest Hill, TOP House and Tan Clar. Condensed tannins were presented by the products: Tannin MOX, Tannin FC and VITANIL B. The study using the Ankom Gas Production System was carried out according to Van Soest (1970) with a 5% addition of individual tannins. Incubation was carried out for 48 hours at 39 °C. In our case, there was no evidence of a reduction in the amount of gas produced. Both types of tannins increased the amount of gas produced compared to the control sample containing only the standard. Condensed tannins increased gas production more than hydrolyzed tannins.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of tannin type on in vitro gas production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the effect of different types of tannins on total gas production using in vitro methods using ANKOM Gas Production System. For our study we used 6 products containing tannins commonly available on the market, representing both groups of tannins in the same concentration. Hydrolyzable tannins were presented by the products: FermiTan Harvest Hill, TOP House and Tan Clar. Condensed tannins were presented by the products: Tannin MOX, Tannin FC and VITANIL B. The study using the Ankom Gas Production System was carried out according to Van Soest (1970) with a 5% addition of individual tannins. Incubation was carried out for 48 hours at 39 °C. In our case, there was no evidence of a reduction in the amount of gas produced. Both types of tannins increased the amount of gas produced compared to the control sample containing only the standard. Condensed tannins increased gas production more than hydrolyzed tannins.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2024 - proceedings of reviewed scientific papers

  • ISBN

    978-80-7509-994-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    185-193

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    4. 9. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku