Effect of tannin type on in vitro gas production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881264" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881264 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/06/2900.pdf" target="_blank" >https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/06/2900.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/978-80-7509-994-5" target="_blank" >10.11118/978-80-7509-994-5</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of tannin type on in vitro gas production
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to determine the effect of different types of tannins on total gas production using in vitro methods using ANKOM Gas Production System. For our study we used 6 products containing tannins commonly available on the market, representing both groups of tannins in the same concentration. Hydrolyzable tannins were presented by the products: FermiTan Harvest Hill, TOP House and Tan Clar. Condensed tannins were presented by the products: Tannin MOX, Tannin FC and VITANIL B. The study using the Ankom Gas Production System was carried out according to Van Soest (1970) with a 5% addition of individual tannins. Incubation was carried out for 48 hours at 39 °C. In our case, there was no evidence of a reduction in the amount of gas produced. Both types of tannins increased the amount of gas produced compared to the control sample containing only the standard. Condensed tannins increased gas production more than hydrolyzed tannins.
Název v anglickém jazyce
Effect of tannin type on in vitro gas production
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the effect of different types of tannins on total gas production using in vitro methods using ANKOM Gas Production System. For our study we used 6 products containing tannins commonly available on the market, representing both groups of tannins in the same concentration. Hydrolyzable tannins were presented by the products: FermiTan Harvest Hill, TOP House and Tan Clar. Condensed tannins were presented by the products: Tannin MOX, Tannin FC and VITANIL B. The study using the Ankom Gas Production System was carried out according to Van Soest (1970) with a 5% addition of individual tannins. Incubation was carried out for 48 hours at 39 °C. In our case, there was no evidence of a reduction in the amount of gas produced. Both types of tannins increased the amount of gas produced compared to the control sample containing only the standard. Condensed tannins increased gas production more than hydrolyzed tannins.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2024 - proceedings of reviewed scientific papers
ISBN
978-80-7509-994-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
185-193
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
4. 9. 2024
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—