Přídavek krmných doplňků u prasnic vystavených tepelnému stresu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881556" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881556 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://digi.profipress.cz/katalog/detail/krmivarstvi" target="_blank" >https://digi.profipress.cz/katalog/detail/krmivarstvi</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přídavek krmných doplňků u prasnic vystavených tepelnému stresu
Popis výsledku v původním jazyce
Tepelný stres (HS) je hlavním environmentálním stresorem, který je škodlivý pro chov zvířat na celém světě. Prasata jsou zvláště citlivá na teplé prostředí kvůli nedostatku efektivních potních žláz. Metabolická produkce tepla zvířaty se zvýšila na základě významného zlepšení reprodukční užitkovosti prasnic v průběhu posledních let. Vysoké okolní teploty mají negativní vliv na reprodukční schopnost prasnic. V důsledku toho jsou prasnice citlivější na účinky HS i v podmínkách mírného klimatu.
Název v anglickém jazyce
Supplementation of feed products in heat-stressed sows
Popis výsledku anglicky
Heat stress (HS) is a major environmental stressor that is detrimental to animal production worldwide. Pigs are particularly sensitive to warm environments due to the lack of efficient sweat glands. Metabolic heat production by animals has increased based on the significant improvement in reproductive performance of sows over the past few years. High ambient temperatures have a negative effect on the reproductive performance of sows. As a consequence, sows are more sensitive to the effects of HS even under temperate climate conditions.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
14-16
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—