Nálezy termotolerantních kampylobakteru v potravinách z tržní síte.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A_____%2F04%3A03%3A_3376" target="_blank" >RIV/62157124:_____/04:03:_3376 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/75010330:_____/04:03:_3376
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nálezy termotolerantních kampylobakteru v potravinách z tržní síte.
Popis výsledku v původním jazyce
Byly vyšetreny vzorky porážené drubeže, prasat a potravin z tržní síte na prítomnost Campylobacter sp. Bylo izolováno bylo celkem 548 kmenu Campylobacter sp. z drubeže a pozitivní záchyt se v jednotlivých letech pohyboval od 38% do 100%. Na rozdíl od prasat byl u drubeže nejcasteji identifikován C. jejuni, který z celkového poctu pozitivních nálezu tvoril približne 85%. Bylo monitorováno zastoupení kmenu Campylobacter sp. také u humánních vzorku. Bylo získáno celkem 189 kmenu Campylobacter sp. Z výsledku je zrejmé, že u cloveka a cástecne i u drubeže dochází ke zvyšování zastoupení C. coli.
Název v anglickém jazyce
Discoveries of termo tolerance Campylobacter in food from marked net.
Popis výsledku anglicky
They were examined patterns beat poultries, pigs and foods of market sieve on present Campylobacter sp.It was isolated quite 548 trunk Campylobacter sp. of poultries and positive handhold in solo years it moved from 38% to 100%. Apart from pig it was atpoultries most oftenidentified C. jejuni, which of total numbers of positive discovery created approximately 85%. It was monitored representation of trunk Campylobacter sp. also at humane patterns. It was got quite 189 trunks of Campylobacter sp. Of result is apparently, that at human and partly at poultries it visit increase representation C. coli.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3085" target="_blank" >QF3085: Hodnocení antibiotické rezistence Campylobacter jejuni pocházejících z potravin, prostředí a člověka</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zprávy CEM, 2004
ISSN
1211-7358
e-ISSN
—
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
13-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—