Zpeněžování konkurzní podstaty - veřejná dražba
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18450%2F06%3A00002599" target="_blank" >RIV/62690094:18450/06:00002599 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpeněžování konkurzní podstaty - veřejná dražba
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek navazuje na článek Zpeněžování konkurzní podstaty - přímý prodej. Zabývá se výlučně problematikou dobrovolných veřejných dražeb. V úvodu jsou vysvětleny základní pojmy související s tímto tématem a uvedeny věci a práva, které nemohou být předmětem dražby. Další část článku popisuje výběr dražebníka a proces přípravy veřejné dražby. Samostatná kapitola je věnována celému postupu realizace dražby. Specifikován je rovněž přechod vlastnictví k předmětu dražby na vydražitele a kroky dražebníka připředání. Postup veřejné dražby je zdokumentován na praktickém příkladě podniku potravinářské výroby - masokombinátu. Zmíněny jsou dražby tří částí podniku. Nejpodrobněji je popsána dražba výrobní části podniku s možností snižování nejnižšího podání. Zařazen je též přehled nákladů na dražbu. Závěr shrnuje proces veřejné dražby z pohledu výhod a nevýhod tohoto způsobu zpeněžování konkurzní podstaty.
Název v anglickém jazyce
Bankruptcy proceedings - public sale
Popis výsledku anglicky
The story takes up the article Encashment of bankruptcy assets - direct sale. This article deals with issues of voluntary public auctions. In the beginning are explained basic terms concerning this topic and stated things and rights which can not to be the object of an auction. Next part of the article describes choice of auctioneer and process of public auction preparation. Separate chapter contains the realization of an auction. Specified is the transfer of auctioned property to bidder and steps of anauctioneer at transmission. Proceeding of public auction is demonstrated on practical example of an enterprise of food production - meat packing plant. The auction of three parts of objective company are mentioned. In detail is described the auction ofproduction part of the enterprise with possibility of decrease to the lowest bid. In conclusion is stated summarization of proceeding of public auction from the point of view of advantages and disadvantages of this encashment way.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
E+M. Ekonomie a management
ISSN
1212-3609
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—