Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62968335%3A_____%2F98%3A1_9_61" target="_blank" >RIV/62968335:_____/98:1_9_61 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika přináší snadno osvojitelný postup snižování obsahu vody v medu na principu řízení tenze vodních par. Za určitých okolností danných průběhem počasí je včelař nucen odebrat plásty s medem o vyšším obsahu vody. Metodika uvádí pracovní postupy, jaksnižovat obsah vody v medu a tím zvyšovat jeho kvalitu. Při pracovních postupech se především využívá běžných prostor a nenáročných zařízení na získávání a zpracování medu ve včelařských provozech. Výrobní postup je propracován tak, že si jej zájemce os vojí formou jednodeního kursu nebo studiem dodané dokumentace. Novým rysem vyvinuté metodiky je využití řízení tenze vodních par nad hladinou medu při jeho získávání a zpracování. Tím dojde k velmi šetrnému zahuštění medu bez jakýchkoliv přísad. Metoda jeenergeticky nenáročná, její zavedení nepotřebuje zvláštní nákladná zařízení ani speciální prostory.
Název v anglickém jazyce
Methodology for practise: methodology for adjustement honey beer by maturization
Popis výsledku anglicky
Methodology for practise: methodology for adjustement honey beer by maturization
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996239" target="_blank" >EP0960996239: Kvalita včelích produktů a jejich využití v nových výrobcích</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1998
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů