Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62968335%3A_____%2F98%3A1_9_61" target="_blank" >RIV/62968335:_____/98:1_9_61 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika přináší snadno osvojitelný postup snižování obsahu vody v medu na principu řízení tenze vodních par. Za určitých okolností danných průběhem počasí je včelař nucen odebrat plásty s medem o vyšším obsahu vody. Metodika uvádí pracovní postupy, jaksnižovat obsah vody v medu a tím zvyšovat jeho kvalitu. Při pracovních postupech se především využívá běžných prostor a nenáročných zařízení na získávání a zpracování medu ve včelařských provozech. Výrobní postup je propracován tak, že si jej zájemce os vojí formou jednodeního kursu nebo studiem dodané dokumentace. Novým rysem vyvinuté metodiky je využití řízení tenze vodních par nad hladinou medu při jeho získávání a zpracování. Tím dojde k velmi šetrnému zahuštění medu bez jakýchkoliv přísad. Metoda jeenergeticky nenáročná, její zavedení nepotřebuje zvláštní nákladná zařízení ani speciální prostory.

  • Název v anglickém jazyce

    Methodology for practise: methodology for adjustement honey beer by maturization

  • Popis výsledku anglicky

    Methodology for practise: methodology for adjustement honey beer by maturization

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996239" target="_blank" >EP0960996239: Kvalita včelích produktů a jejich využití v nových výrobcích</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1998

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů