Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of bacteria species on a profile of whole cell fatty acids - SHERLOCK SYSTEM, MIDI Inc.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F64628299%3A_____%2F01%3A00004831" target="_blank" >RIV/64628299:_____/01:00004831 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of bacteria species on a profile of whole cell fatty acids - SHERLOCK SYSTEM, MIDI Inc.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Sherlock system is able to identify bacteria species on the basis of presence of fatty acids in their cell lipidic structures, which is species specific. Fatty acids are picked up from freshly growing culture of bacteria cells. Fatty acid methyl , ester (FAME) profile of an unknown strain, gained by the gas chromatograph, is compared with FAME profiles of reference strains in a computer library. The presence and amount of each FAME in the bacteria cell are to a great extent dependent on the , selected medium, temperature, and length of cultivation. Results obtained in one year show the possibility of routine use of this identification method for some groups of micro-organisms in a clinical laboratory (e.g. gramnegative rods, anaerobic , bacteria).

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of bacteria species on a profile of whole cell fatty acids - SHERLOCK SYSTEM, MIDI Inc.

  • Popis výsledku anglicky

    The Sherlock system is able to identify bacteria species on the basis of presence of fatty acids in their cell lipidic structures, which is species specific. Fatty acids are picked up from freshly growing culture of bacteria cells. Fatty acid methyl , ester (FAME) profile of an unknown strain, gained by the gas chromatograph, is compared with FAME profiles of reference strains in a computer library. The presence and amount of each FAME in the bacteria cell are to a great extent dependent on the , selected medium, temperature, and length of cultivation. Results obtained in one year show the possibility of routine use of this identification method for some groups of micro-organisms in a clinical laboratory (e.g. gramnegative rods, anaerobic , bacteria).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scripta Medica

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    74

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    275

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus