Bílkovina ve výživě novorozenců a kojenců
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F65269705%3A_____%2F16%3A00064910" target="_blank" >RIV/65269705:_____/16:00064910 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14110/16:00090027
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bílkovina ve výživě novorozenců a kojenců
Popis výsledku v původním jazyce
Bílkovina je spolu s cukry a tuky označována jako základní, esenciální živina - nenahraditelná součást výživy člověka. Je třetí kvantitativně nejvýznamnější složkou zralého mateřského mléka, o tuto pozici se dělí s prebiotickou vlákninou. Obsah a složení bílkoviny mateřského mléka zajišťuje její optimální stravitelnost a využití pro potřeby rostoucího dětského organismu. Stále větší pozornost se proto věnuje množství a složení bílkoviny v přípravcích umělé kojenecké výživy, vyráběných z kravského mléka.
Název v anglickém jazyce
Protein in neonatal and infant nutrition
Popis výsledku anglicky
Together with sugars and fats, protein is one of the basic, essential nutrients - an irreplaceable part of human nutrition. It is quantitatively the third most important component of mature breast milk, a position it shares with prebiotic fibre. The content and composition of protein in breast milk ensure its optimal digestibility and use for the growing child's needs. Increasing attention is therefore being devoted to the amount and composition of protein in artificial infant formulas made from cow's milk.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
FG - Pediatrie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů