Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakteristiky směsných bakteriálních kultur degradujících EDTA, izolovaných z českých zdrojů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F04%3A00102725" target="_blank" >RIV/67179843:_____/04:00102725 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Characteristics of mixed bacterial cultures degarding EDTA, isolated from Czech sources

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cultivation of mixed bacterial cultures isolated from Czech sources was optimized. Maximal and optimal EDTA concentrations for growth, optimal temperature, effect of growth factors and sources of carbon and nitrogen were determined. Results were comparedto those obtained for mixed culture isolated from Bulgarian sources. The isolates were identified as members of genera Aeromonas, Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Escherichia, Pseudomonas, Xanthomonas using classical methods for identification. Members of families Rhizobiaceae and Enterobacteriaceae were also present

  • Název v anglickém jazyce

    Characteristics of mixed bacterial cultures degarding EDTA, isolated from Czech sources

  • Popis výsledku anglicky

    Cultivation of mixed bacterial cultures isolated from Czech sources was optimized. Maximal and optimal EDTA concentrations for growth, optimal temperature, effect of growth factors and sources of carbon and nitrogen were determined. Results were comparedto those obtained for mixed culture isolated from Bulgarian sources. The isolates were identified as members of genera Aeromonas, Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Escherichia, Pseudomonas, Xanthomonas using classical methods for identification. Members of families Rhizobiaceae and Enterobacteriaceae were also present

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IBS6087204" target="_blank" >IBS6087204: Vývoj a studium magnetických detekčních, separačních a značících technik a jejich využití v biovědách a biotechnologiích</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientific Works of University of Food Technologies - Plovdiv

  • ISSN

    0477-0250

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    306-311

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus