Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

An Appraisal of Methods Recently Recommended for Testing Salt Sensitivity of Blood Pressure

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985823%3A_____%2F17%3A00474740" target="_blank" >RIV/67985823:_____/17:00474740 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1161/JAHA.117.005653" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1161/JAHA.117.005653</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1161/JAHA.117.005653" target="_blank" >10.1161/JAHA.117.005653</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    An Appraisal of Methods Recently Recommended for Testing Salt Sensitivity of Blood Pressure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It is widely held that in response to high salt diets, normal individuals are acutely and chronically resistant to salt-induced hypertension because they rapidly excrete salt and retain little of it, such that their blood volume, and therefore blood pressure, does not increase. Conversely, it is also widely held that salt-sensitive individuals develop salt-induced hypertension because of an impaired renal capacity to excrete salt that causes greater salt retention and blood volume expansion than that which occurs in normal salt-resistant individuals. Here we review results of both acute and chronic salt-loading studies that have compared salt-induced changes in sodium retention and blood volume between normal subjects (salt-resistant normotensive controls) and salt-sensitive subjects.

  • Název v anglickém jazyce

    An Appraisal of Methods Recently Recommended for Testing Salt Sensitivity of Blood Pressure

  • Popis výsledku anglicky

    It is widely held that in response to high salt diets, normal individuals are acutely and chronically resistant to salt-induced hypertension because they rapidly excrete salt and retain little of it, such that their blood volume, and therefore blood pressure, does not increase. Conversely, it is also widely held that salt-sensitive individuals develop salt-induced hypertension because of an impaired renal capacity to excrete salt that causes greater salt retention and blood volume expansion than that which occurs in normal salt-resistant individuals. Here we review results of both acute and chronic salt-loading studies that have compared salt-induced changes in sodium retention and blood volume between normal subjects (salt-resistant normotensive controls) and salt-sensitive subjects.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30201 - Cardiac and Cardiovascular systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the American Heart Association

  • ISSN

    2047-9980

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000404098500059

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85016635385