Temperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F13%3A00387689" target="_blank" >RIV/67985858:_____/13:00387689 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.09.087" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.09.087</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.09.087" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2012.09.087</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Temperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model
Popis výsledku v původním jazyce
The kinetics of a batch solid?liquid extraction of total phenolic compounds from milled grape seed using 50% ethanol at temperatures (25?80 C) was studied. A new model includig the concept of broken and intact cells and a linear equilibrium at the solid?liquid interface was developed. Both equilibrium partition coefficient and effective diffusion coefficient were temperature-dependent.
Název v anglickém jazyce
Temperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model
Popis výsledku anglicky
The kinetics of a batch solid?liquid extraction of total phenolic compounds from milled grape seed using 50% ethanol at temperatures (25?80 C) was studied. A new model includig the concept of broken and intact cells and a linear equilibrium at the solid?liquid interface was developed. Both equilibrium partition coefficient and effective diffusion coefficient were temperature-dependent.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Svazek periodika
136
Číslo periodika v rámci svazku
3-4
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
1136-1140
Kód UT WoS článku
000313924900004
EID výsledku v databázi Scopus
—