Porcine perilipin (PLIN) gene: Structure, polymorphism and association study in Large White Pigs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F09%3A00328227" target="_blank" >RIV/67985904:_____/09:00328227 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/09:00143921
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Porcine perilipin (PLIN) gene: Structure, polymorphism and association study in Large White Pigs
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of wheat gluten or extracted soybean meal (300 g of crude protein/head/day) on milk yield, composition and its physical properties was analysed in 53 cows of Polish Holstein-Friesian breed with different milk beta-lactoglobulin (blg) genotypes(AA, AB and BB). The addition of wheat gluten to the diet of cows with the AA and AB blg genotypes caused a significant increase in crude protein (by 0.21; P 0.05, and 0.19%; P 0.01), casein (by 0.15; P 0.05, and 0.15%; P 0.01) and dry matter content (0.3 and 0.5%; P 0.05) in milk, and a significant increase in beta-casein production (0.6 g/l; P 0.05, and 0.6 g/l; P 0.01) and kappa-casein yield (0.3 g/l; P 0.05) in the case of cows with the AA genotype. Milk acidity and electrical resistance in milk were lowered. The cows with the BB blg genotype did not show any significant changes in milk composition. The supplementation of extracted soybean meal to cows with the AB and BB blg genotype led to a significant increase in milk protein (0
Název v anglickém jazyce
Porcine perilipin (PLIN) gene: Structure, polymorphism and association study in Large White Pigs
Popis výsledku anglicky
The effect of wheat gluten or extracted soybean meal (300 g of crude protein/head/day) on milk yield, composition and its physical properties was analysed in 53 cows of Polish Holstein-Friesian breed with different milk beta-lactoglobulin (blg) genotypes(AA, AB and BB). The addition of wheat gluten to the diet of cows with the AA and AB blg genotypes caused a significant increase in crude protein (by 0.21; P 0.05, and 0.19%; P 0.01), casein (by 0.15; P 0.05, and 0.15%; P 0.01) and dry matter content (0.3 and 0.5%; P 0.05) in milk, and a significant increase in beta-casein production (0.6 g/l; P 0.05, and 0.6 g/l; P 0.01) and kappa-casein yield (0.3 g/l; P 0.05) in the case of cows with the AA genotype. Milk acidity and electrical resistance in milk were lowered. The cows with the BB blg genotype did not show any significant changes in milk composition. The supplementation of extracted soybean meal to cows with the AB and BB blg genotype led to a significant increase in milk protein (0
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP523%2F06%2FP395" target="_blank" >GP523/06/P395: Detekce molekulární variability genů podílejících se na produkci a kvalitě vepřového masa</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
54
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000269390200003
EID výsledku v databázi Scopus
—