Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porcine perilipin (PLIN) gene: Structure, polymorphism and association study in Large White Pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F09%3A00328227" target="_blank" >RIV/67985904:_____/09:00328227 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/09:00143921

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Porcine perilipin (PLIN) gene: Structure, polymorphism and association study in Large White Pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of wheat gluten or extracted soybean meal (300 g of crude protein/head/day) on milk yield, composition and its physical properties was analysed in 53 cows of Polish Holstein-Friesian breed with different milk beta-lactoglobulin (blg) genotypes(AA, AB and BB). The addition of wheat gluten to the diet of cows with the AA and AB blg genotypes caused a significant increase in crude protein (by 0.21; P 0.05, and 0.19%; P 0.01), casein (by 0.15; P 0.05, and 0.15%; P 0.01) and dry matter content (0.3 and 0.5%; P 0.05) in milk, and a significant increase in beta-casein production (0.6 g/l; P 0.05, and 0.6 g/l; P 0.01) and kappa-casein yield (0.3 g/l; P 0.05) in the case of cows with the AA genotype. Milk acidity and electrical resistance in milk were lowered. The cows with the BB blg genotype did not show any significant changes in milk composition. The supplementation of extracted soybean meal to cows with the AB and BB blg genotype led to a significant increase in milk protein (0

  • Název v anglickém jazyce

    Porcine perilipin (PLIN) gene: Structure, polymorphism and association study in Large White Pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of wheat gluten or extracted soybean meal (300 g of crude protein/head/day) on milk yield, composition and its physical properties was analysed in 53 cows of Polish Holstein-Friesian breed with different milk beta-lactoglobulin (blg) genotypes(AA, AB and BB). The addition of wheat gluten to the diet of cows with the AA and AB blg genotypes caused a significant increase in crude protein (by 0.21; P 0.05, and 0.19%; P 0.01), casein (by 0.15; P 0.05, and 0.15%; P 0.01) and dry matter content (0.3 and 0.5%; P 0.05) in milk, and a significant increase in beta-casein production (0.6 g/l; P 0.05, and 0.6 g/l; P 0.01) and kappa-casein yield (0.3 g/l; P 0.05) in the case of cows with the AA genotype. Milk acidity and electrical resistance in milk were lowered. The cows with the BB blg genotype did not show any significant changes in milk composition. The supplementation of extracted soybean meal to cows with the AB and BB blg genotype led to a significant increase in milk protein (0

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP523%2F06%2FP395" target="_blank" >GP523/06/P395: Detekce molekulární variability genů podílejících se na produkci a kvalitě vepřového masa</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269390200003

  • EID výsledku v databázi Scopus