Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quite a few reasons for calling carnivores 'the most wonderful plants in the world'

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985939%3A_____%2F12%3A00381222" target="_blank" >RIV/67985939:_____/12:00381222 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1093/aob/mcr249" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1093/aob/mcr249</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1093/aob/mcr249" target="_blank" >10.1093/aob/mcr249</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quite a few reasons for calling carnivores 'the most wonderful plants in the world'

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A plant is considered carnivorous if it receives any noticeable benefit from catching small animals. The morphological and physiological adaptations to carnivory is most complex in plants. When considering the range of these adaptations, one realises that the carnivory is a result of a multitude of different features. This review is a selection of relevant articles, culled from a wide array of research topics on plant carnivory and focuses in particular on physiological processes associated with activetrapping and digestion of prey. Carnivory offers the plants special advantages in habitats where nutrient supply is scarce. Counterbalancing costs are the investments in synthesis and the maintenance of trapping organs and hydrolyzing enzymes. With the progress in genetic, molecular, and microscopic techniques, we are well on the way to a full appreciation of various aspects of plant carnivory.

  • Název v anglickém jazyce

    Quite a few reasons for calling carnivores 'the most wonderful plants in the world'

  • Popis výsledku anglicky

    A plant is considered carnivorous if it receives any noticeable benefit from catching small animals. The morphological and physiological adaptations to carnivory is most complex in plants. When considering the range of these adaptations, one realises that the carnivory is a result of a multitude of different features. This review is a selection of relevant articles, culled from a wide array of research topics on plant carnivory and focuses in particular on physiological processes associated with activetrapping and digestion of prey. Carnivory offers the plants special advantages in habitats where nutrient supply is scarce. Counterbalancing costs are the investments in synthesis and the maintenance of trapping organs and hydrolyzing enzymes. With the progress in genetic, molecular, and microscopic techniques, we are well on the way to a full appreciation of various aspects of plant carnivory.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EF - Botanika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Botany

  • ISSN

    0305-7364

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    109

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    47-64

  • Kód UT WoS článku

    000298191900005

  • EID výsledku v databázi Scopus