Quite a few reasons for calling carnivores 'the most wonderful plants in the world'
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985939%3A_____%2F12%3A00381222" target="_blank" >RIV/67985939:_____/12:00381222 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1093/aob/mcr249" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1093/aob/mcr249</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1093/aob/mcr249" target="_blank" >10.1093/aob/mcr249</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quite a few reasons for calling carnivores 'the most wonderful plants in the world'
Popis výsledku v původním jazyce
A plant is considered carnivorous if it receives any noticeable benefit from catching small animals. The morphological and physiological adaptations to carnivory is most complex in plants. When considering the range of these adaptations, one realises that the carnivory is a result of a multitude of different features. This review is a selection of relevant articles, culled from a wide array of research topics on plant carnivory and focuses in particular on physiological processes associated with activetrapping and digestion of prey. Carnivory offers the plants special advantages in habitats where nutrient supply is scarce. Counterbalancing costs are the investments in synthesis and the maintenance of trapping organs and hydrolyzing enzymes. With the progress in genetic, molecular, and microscopic techniques, we are well on the way to a full appreciation of various aspects of plant carnivory.
Název v anglickém jazyce
Quite a few reasons for calling carnivores 'the most wonderful plants in the world'
Popis výsledku anglicky
A plant is considered carnivorous if it receives any noticeable benefit from catching small animals. The morphological and physiological adaptations to carnivory is most complex in plants. When considering the range of these adaptations, one realises that the carnivory is a result of a multitude of different features. This review is a selection of relevant articles, culled from a wide array of research topics on plant carnivory and focuses in particular on physiological processes associated with activetrapping and digestion of prey. Carnivory offers the plants special advantages in habitats where nutrient supply is scarce. Counterbalancing costs are the investments in synthesis and the maintenance of trapping organs and hydrolyzing enzymes. With the progress in genetic, molecular, and microscopic techniques, we are well on the way to a full appreciation of various aspects of plant carnivory.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EF - Botanika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Annals of Botany
ISSN
0305-7364
e-ISSN
—
Svazek periodika
109
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
47-64
Kód UT WoS článku
000298191900005
EID výsledku v databázi Scopus
—