Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zvýšení antioxidační kapacity séra nezabránilo peroxidaci lipidů v přerušované ischemii a reperfúzi tenkého střeva potkana

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081707%3A_____%2F06%3A00038911" target="_blank" >RIV/68081707:_____/06:00038911 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Increased antioxidant capacity of serum did not prevent lipid peroxidation in the intermittent ischemia-reperfusion of rat small intestine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in small molecular antioxidants were followed up in a model of small intestinal ischemia in rats to evaluate their possible role in ischemic preconditioning. Increase in total antioxidant capacity of serum based mainly on urate and ascorbate wasnot sufficient to prevent lipid peroxidation. It apears, that small molecular antioxidants measured did not contribute to the phenomenon of ischemic preconditioning.

  • Název v anglickém jazyce

    Increased antioxidant capacity of serum did not prevent lipid peroxidation in the intermittent ischemia-reperfusion of rat small intestine

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in small molecular antioxidants were followed up in a model of small intestinal ischemia in rats to evaluate their possible role in ischemic preconditioning. Increase in total antioxidant capacity of serum based mainly on urate and ascorbate wasnot sufficient to prevent lipid peroxidation. It apears, that small molecular antioxidants measured did not contribute to the phenomenon of ischemic preconditioning.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1QS500040507" target="_blank" >1QS500040507: Tukové složky výživy - modulace jejich účinků a možnosti praktického využití</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Digestive Diseases and Sciences

  • ISSN

    0163-2116

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    657-661

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus