Metody štěpení proteinů využitelné v proteomické analýze
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F16%3A00449235" target="_blank" >RIV/68081715:_____/16:00449235 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metody štěpení proteinů využitelné v proteomické analýze
Popis výsledku v původním jazyce
Důležitý krok proteomiky založené na hmotnostní spektrometrii představuje enzymové štěpení analyzovaných proteinů. Tato přehledová práce shrnuje alternativy tradičního postupu vyvinuté pro účinnou a rychlou digesci proteinů, kam patří použití organických rozpouštědel, mikrovn, infračerveného záření, ultrazvuku a imobilizace enzymů.
Název v anglickém jazyce
Methods of protein digestion utilizable in proteomic analysis
Popis výsledku anglicky
The important step of mass spectrometry-based proteomics is enzymatic digestion of analyzed proteins. This review summarize recent alternatives to the standard protocol developed for efficient and fast protein digestion, such as application of organic solvents, microwaves, infrared radiation, ultrasound, and enzyme immobilization.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
110
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
174-178
Kód UT WoS článku
000376183000003
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84969165048