Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Multi-charged labeling of oligosaccharides and N-linked glycans by hexahistidine-based tags for capillary electrophoresis-mass spectrometry analysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F18%3A00489967" target="_blank" >RIV/68081715:_____/18:00489967 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216224:14310/18:00108842

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2018.05.030" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2018.05.030</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2018.05.030" target="_blank" >10.1016/j.chroma.2018.05.030</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Multi-charged labeling of oligosaccharides and N-linked glycans by hexahistidine-based tags for capillary electrophoresis-mass spectrometry analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The labeling by amino acids and peptides was investigated for sensitive and fast analyses of oligosaccharides and N-linked glycans by capillary electrophoresis-mass spectrometry (CE-MS). Peptide tags with a various number of histidine residues were tested for maltooligosaccharide labeling in order to investigatethe effect of the size of labels and a number of charges on CE-MS analysis. Nevertheless, the reductive amination labeling of N-linked glycans by a hexahistidine tag resulted in a multiple products formation,therefore a peptide tag was modified by hydrazine functionality in order to perform labeling by hydra-zone formation chemistry.

  • Název v anglickém jazyce

    Multi-charged labeling of oligosaccharides and N-linked glycans by hexahistidine-based tags for capillary electrophoresis-mass spectrometry analysis

  • Popis výsledku anglicky

    The labeling by amino acids and peptides was investigated for sensitive and fast analyses of oligosaccharides and N-linked glycans by capillary electrophoresis-mass spectrometry (CE-MS). Peptide tags with a various number of histidine residues were tested for maltooligosaccharide labeling in order to investigatethe effect of the size of labels and a number of charges on CE-MS analysis. Nevertheless, the reductive amination labeling of N-linked glycans by a hexahistidine tag resulted in a multiple products formation,therefore a peptide tag was modified by hydrazine functionality in order to perform labeling by hydra-zone formation chemistry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1560

  • Číslo periodika v rámci svazku

    JUL

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    91-96

  • Kód UT WoS článku

    000434902900012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85046873722