Multi-charged labeling of oligosaccharides and N-linked glycans by hexahistidine-based tags for capillary electrophoresis-mass spectrometry analysis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F18%3A00489967" target="_blank" >RIV/68081715:_____/18:00489967 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14310/18:00108842
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2018.05.030" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2018.05.030</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2018.05.030" target="_blank" >10.1016/j.chroma.2018.05.030</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Multi-charged labeling of oligosaccharides and N-linked glycans by hexahistidine-based tags for capillary electrophoresis-mass spectrometry analysis
Popis výsledku v původním jazyce
The labeling by amino acids and peptides was investigated for sensitive and fast analyses of oligosaccharides and N-linked glycans by capillary electrophoresis-mass spectrometry (CE-MS). Peptide tags with a various number of histidine residues were tested for maltooligosaccharide labeling in order to investigatethe effect of the size of labels and a number of charges on CE-MS analysis. Nevertheless, the reductive amination labeling of N-linked glycans by a hexahistidine tag resulted in a multiple products formation,therefore a peptide tag was modified by hydrazine functionality in order to perform labeling by hydra-zone formation chemistry.
Název v anglickém jazyce
Multi-charged labeling of oligosaccharides and N-linked glycans by hexahistidine-based tags for capillary electrophoresis-mass spectrometry analysis
Popis výsledku anglicky
The labeling by amino acids and peptides was investigated for sensitive and fast analyses of oligosaccharides and N-linked glycans by capillary electrophoresis-mass spectrometry (CE-MS). Peptide tags with a various number of histidine residues were tested for maltooligosaccharide labeling in order to investigatethe effect of the size of labels and a number of charges on CE-MS analysis. Nevertheless, the reductive amination labeling of N-linked glycans by a hexahistidine tag resulted in a multiple products formation,therefore a peptide tag was modified by hydrazine functionality in order to perform labeling by hydra-zone formation chemistry.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Chromatography A
ISSN
0021-9673
e-ISSN
—
Svazek periodika
1560
Číslo periodika v rámci svazku
JUL
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
91-96
Kód UT WoS článku
000434902900012
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85046873722