Water-Fat Separation in Rat by MRI at High Field (9.4T)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081731%3A_____%2F15%3A00452306" target="_blank" >RIV/68081731:_____/15:00452306 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Water-Fat Separation in Rat by MRI at High Field (9.4T)
Popis výsledku v původním jazyce
High fields yield benefits such as higher sensitivity along with specific problems - water-fat shift in the image or stronger susceptibility artifacts. Measurement in small animals is more problematic than in humans because the high field necessary to reach better sensitivity causes stronger susceptibility artifacts and requires shortening of specific time intervals used for encoding of the specific phase shift between water and fat. This article illustrates water and fat separation in rat at high fields. The data were acquired by a FSE-based 3-point Dixon technique employing iterative decomposition of water and fat with echo asymmetry and least-squares estimation (IDEAL) algorithm. The rat was measured in a standard volume coil. The fat/water fraction(FF, WF) map was calculated from the separated water and fat images. The results presented here show a FF map characterizing the fat distribution in a coronal slice of abdomen/pelvis region of a rat.
Název v anglickém jazyce
Water-Fat Separation in Rat by MRI at High Field (9.4T)
Popis výsledku anglicky
High fields yield benefits such as higher sensitivity along with specific problems - water-fat shift in the image or stronger susceptibility artifacts. Measurement in small animals is more problematic than in humans because the high field necessary to reach better sensitivity causes stronger susceptibility artifacts and requires shortening of specific time intervals used for encoding of the specific phase shift between water and fat. This article illustrates water and fat separation in rat at high fields. The data were acquired by a FSE-based 3-point Dixon technique employing iterative decomposition of water and fat with echo asymmetry and least-squares estimation (IDEAL) algorithm. The rat was measured in a standard volume coil. The fat/water fraction(FF, WF) map was calculated from the separated water and fat images. The results presented here show a FF map characterizing the fat distribution in a coronal slice of abdomen/pelvis region of a rat.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
BH - Optika, masery a lasery
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1212" target="_blank" >LO1212: ALISI - Centrum pokročilých diagnostických metod a technologií</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Measurement 2015. Proceedings of the 10th International Conference on Measurement
ISBN
978-80-969672-9-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
133-136
Název nakladatele
Institute of Measurement Science, SAS
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Smolenice
Datum konání akce
25. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—