Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chinese food self-provisioning: key sustainability policy lessons hidden in plain sight

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378025%3A_____%2F24%3A00576921" target="_blank" >RIV/68378025:_____/24:00576921 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/68378076:_____/24:00576921

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/article/10.1007/s10460-023-10506-7" target="_blank" >https://link.springer.com/article/10.1007/s10460-023-10506-7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10460-023-10506-7" target="_blank" >10.1007/s10460-023-10506-7</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chinese food self-provisioning: key sustainability policy lessons hidden in plain sight

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Drawing on an exploratory study of urban food self-provisioning (FSP) in China, this article argues that progress in sustainability scholarship can be accelerated by embracing a greater diversity of framings of sustainability. It brings four important empirical findings concerning the prevalence of Chinese urban FSP, the social diversity of its practitioners, their primarily non-economic motivations, and production methods meeting the criteria for organic food that are deployed by more than a third of urban food growers. On this basis, the article highlights the importance of greater attention to identifying and valuing ‘already existing sustainability’ in non-Western contexts, rather than privileging Western conceptualizations of sustainability that promise sustainability innovation in the future.

  • Název v anglickém jazyce

    Chinese food self-provisioning: key sustainability policy lessons hidden in plain sight

  • Popis výsledku anglicky

    Drawing on an exploratory study of urban food self-provisioning (FSP) in China, this article argues that progress in sustainability scholarship can be accelerated by embracing a greater diversity of framings of sustainability. It brings four important empirical findings concerning the prevalence of Chinese urban FSP, the social diversity of its practitioners, their primarily non-economic motivations, and production methods meeting the criteria for organic food that are deployed by more than a third of urban food growers. On this basis, the article highlights the importance of greater attention to identifying and valuing ‘already existing sustainability’ in non-Western contexts, rather than privileging Western conceptualizations of sustainability that promise sustainability innovation in the future.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50401 - Sociology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agriculture and Human Values

  • ISSN

    0889-048X

  • e-ISSN

    1572-8366

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    647-659

  • Kód UT WoS článku

    001065953600001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85171306345