Chinese food self-provisioning: key sustainability policy lessons hidden in plain sight
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378025%3A_____%2F24%3A00576921" target="_blank" >RIV/68378025:_____/24:00576921 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/68378076:_____/24:00576921
Výsledek na webu
<a href="https://link.springer.com/article/10.1007/s10460-023-10506-7" target="_blank" >https://link.springer.com/article/10.1007/s10460-023-10506-7</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10460-023-10506-7" target="_blank" >10.1007/s10460-023-10506-7</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chinese food self-provisioning: key sustainability policy lessons hidden in plain sight
Popis výsledku v původním jazyce
Drawing on an exploratory study of urban food self-provisioning (FSP) in China, this article argues that progress in sustainability scholarship can be accelerated by embracing a greater diversity of framings of sustainability. It brings four important empirical findings concerning the prevalence of Chinese urban FSP, the social diversity of its practitioners, their primarily non-economic motivations, and production methods meeting the criteria for organic food that are deployed by more than a third of urban food growers. On this basis, the article highlights the importance of greater attention to identifying and valuing ‘already existing sustainability’ in non-Western contexts, rather than privileging Western conceptualizations of sustainability that promise sustainability innovation in the future.
Název v anglickém jazyce
Chinese food self-provisioning: key sustainability policy lessons hidden in plain sight
Popis výsledku anglicky
Drawing on an exploratory study of urban food self-provisioning (FSP) in China, this article argues that progress in sustainability scholarship can be accelerated by embracing a greater diversity of framings of sustainability. It brings four important empirical findings concerning the prevalence of Chinese urban FSP, the social diversity of its practitioners, their primarily non-economic motivations, and production methods meeting the criteria for organic food that are deployed by more than a third of urban food growers. On this basis, the article highlights the importance of greater attention to identifying and valuing ‘already existing sustainability’ in non-Western contexts, rather than privileging Western conceptualizations of sustainability that promise sustainability innovation in the future.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
50401 - Sociology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agriculture and Human Values
ISSN
0889-048X
e-ISSN
1572-8366
Svazek periodika
41
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
647-659
Kód UT WoS článku
001065953600001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85171306345