Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378271%3A_____%2F02%3A02030144" target="_blank" >RIV/68378271:_____/02:02030144 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků.
Popis výsledku v původním jazyce
V příspěvku je testována nová technologie sterilizace potravin pomocí vysokého hydrostatického tlaku.
Název v anglickém jazyce
Preservation of foods by high hydrostatic pressure.
Popis výsledku anglicky
New technology of a sterilization of foods under high hydrostatic pressure has been tested, Coliform bacteria in a vegetable juice have been inactivated under pressure 450MPa in the course of 10 minutes. A coagulation of yolks started under pressure above 300MPa.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9026" target="_blank" >EP9026: Výzkum aplikací velmi vysokého isostatického tlaku k výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků na 14. konferenci českých a slovenských fyziků.
ISBN
80-7082-907-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
533-536
Název nakladatele
Západočeská univerzita v Plzni
Místo vydání
Plzeň
Místo konání akce
Plzeň [CZ]
Datum konání akce
9. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—