Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza potřeby chladu pro prodej a uchovávání potravin v supermarketech I

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21110%2F16%3A00302159" target="_blank" >RIV/68407700:21110/16:00302159 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://vetrani.tzb-info.cz/klimatizace-a-chlazeni/14517-analyza-potreby-chladu-pro-prodej-a-uchovavani-potravin-v-supermarketech-i" target="_blank" >http://vetrani.tzb-info.cz/klimatizace-a-chlazeni/14517-analyza-potreby-chladu-pro-prodej-a-uchovavani-potravin-v-supermarketech-i</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza potřeby chladu pro prodej a uchovávání potravin v supermarketech I

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek je zaměřen na oblast energetických potřeb strojního chlazení v supermarketech. V první části článku je věnována pozornost přiblížení problematiky spotřebičů chladu v supermarketech, mezi které patří chladicí a mrazicí boxy a prodejní distribuční nábytek. Jsou uvedeny teoretické výpočtové vztahy popisující provoz těchto spotřebičů a charakterizován denní provozní profil potřeby chladu. Ve druhé části článku je na základě výpočtových vztahů vytvořen idealizovaný výpočet a následně provedena případová studie referenčního supermarketu z hlediska potřeb chladu. Výstupem této části je denní energetická bilance a procentuální rozložení potřeby chladu pro všechny složky tepelné zátěže a stanovení potenciálu nízkonákladových energetických úspor.

  • Název v anglickém jazyce

    Analyze of cooling load food store application I

  • Popis výsledku anglicky

    The thesis is focused on area of cooling technologies in food store application. First part describes the problematic of cooling cabinets and rooms. Theoretical formulas are mentioned. Second part describes calculation model. Output of this article is daily energy balance and potential of energy savings.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JE - Nejaderná energetika, spotřeba a užití energie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    TZB info

  • ISSN

    1801-4399

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Září

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus