High-water Content Phantom for Microwave Imaging and Microwave Hyperthermia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21230%2F19%3A00321933" target="_blank" >RIV/68407700:21230/19:00321933 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/68407700:21460/19:00321933
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-981-10-9023-3_141" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-981-10-9023-3_141</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-981-10-9023-3_141" target="_blank" >10.1007/978-981-10-9023-3_141</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
High-water Content Phantom for Microwave Imaging and Microwave Hyperthermia
Popis výsledku v původním jazyce
The main goal of this contribution is the investigation, design, and evaluation of an agar-based high-water content phantom for microwave imag-ing and hyperthermia. The contribution attempts to specify preparing procedure to get the most uniform results and describes the problems during the fabrica-tion of the phantom, solves the problem with air bubbles. The effect of the size of PE powder particles to dielectric properties (40-48 and 150 microns) was evaluated. Dielectric properties of agar phantoms with different compositions of grape sugar and polyethylene powder were compared for lowering the relative part of the complex permittivity over the frequency range of 10 MHz to 2995 MHz. Proposed phantom also consists of agar powder, distilled water, sodium chloride and TX-151. The relative permittivity was decreased to the value under 60 at frequency 434 MHz for muscle phantom with available equipment and fabrication (with 13.23 % PE powder, 40-48 microns).
Název v anglickém jazyce
High-water Content Phantom for Microwave Imaging and Microwave Hyperthermia
Popis výsledku anglicky
The main goal of this contribution is the investigation, design, and evaluation of an agar-based high-water content phantom for microwave imag-ing and hyperthermia. The contribution attempts to specify preparing procedure to get the most uniform results and describes the problems during the fabrica-tion of the phantom, solves the problem with air bubbles. The effect of the size of PE powder particles to dielectric properties (40-48 and 150 microns) was evaluated. Dielectric properties of agar phantoms with different compositions of grape sugar and polyethylene powder were compared for lowering the relative part of the complex permittivity over the frequency range of 10 MHz to 2995 MHz. Proposed phantom also consists of agar powder, distilled water, sodium chloride and TX-151. The relative permittivity was decreased to the value under 60 at frequency 434 MHz for muscle phantom with available equipment and fabrication (with 13.23 % PE powder, 40-48 microns).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
20201 - Electrical and electronic engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GC17-20498J" target="_blank" >GC17-20498J: Neinvazivní určení teploty v lidském těle pomocí fyzikálních aspektů ultra-širokopásmového mikrovlnného kanálu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
World Congress on Medical Physics and Biomedical Engineering 2018
ISBN
978-981-10-9038-7
ISSN
—
e-ISSN
1680-0737
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
779-783
Název nakladatele
Springer Nature Singapore Pte Ltd.
Místo vydání
—
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
3. 6. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000449744300141